Material – Kompendier, CD-skivor och böcker

Här finner du allt tillgängligt material

Kompendier

Kompendium för sökande

Ett nytt bibelstudiekompendium distribueras nu 2013 till landets fängelser. Intresset för BIBLISKA PROFETIOR, dåtid, nutid och framtid är stort. Om du vill beställa så skriv till Svenska Fängelsemissionen.


Kompendium för sökande – Jesuskompendiet

Fängelsemissionen håller som bäst på att sända ut det nya Jesuskompendiet till landets anstalter, regionsvis. Närmast på tur står region mitt, kring Örebro med 9 olika anstalter, vi adresserar försändelsen till internernas förtroenderåd och ber om en god samverkan i de informationsforum som där förekommer. Kompendiet belyser Jesus liv och tjänst och innehåller även en del starka bilder bl.a. från filmen, The passion of Christ. Även en del undervisning om Bibliska profetior som rör Jesu liv, samt några mycket starka vittnesbörd och en presentation av ytterligare böcker, CD, brevkursen mm som SFM kan bistå en sökande medmänniska med.


Pauluskompendiet – Från fruktad våldsverkare till älskad apostel

Ett rikt illustrerat kompendium som är lättläst och informativt.En självinstruerande Bibelstudiehandledning om Aposteln Paulus dramatiska liv.Med mycket av historiska fakta kring romartiden och dess samhälle.

Pauluskompendiet ingår även i brev och korrespondanskursen som ett sk. introduktionsbrev. Eleven får tillfälle att bekanta sig med Bibelns samtid och får en bakgrund till många av nya testamentets böcker.I varje kursbrev medföljer sk. instuderingsfrågor som återsänds till SFM och som kommenteras och återsänds med nästkommande brev.


Brevkursen Fördjupad bön

Brevkursen innehåller 5 st. kursbrev utöver introduktionskompendiet om Paulus liv.

– Brev 1) Att bedja utifrån en ny identitet.

– Brev 2) Herrens bön.

– Brev 3) Förbönens kraft.

– Brev 4) Andlig krigföring.

– Brev 5) Tacksägelse och tillbedjansbön.

Svenska Fängelsemissionen har nu haft en hel del interner som genomgåttbrevkursen och erhållit ett vackert diplom samtnågon bok eller CD-skiva som present. Vi tar gärna emot fler brevkurselever och hänvisar då först till vårt brevkursansökanformulär.

Ladda ner ansökan här >>>


Det profetiska ordet

Ett specialkompendium för de personer som äger ett särskilt intresse för profetior och dess funktion i Skriften. Med utgångspunkt från arresteringen av Jesus och mästarens kommentar till denna händelse.Matt.26:56…men allt detta har skett för att profeternas skrifter skulle uppfyllas.

De finns få grupper av människor som har tid att läsa så mycket som just fängelseinternen. Många har därför genom åren skaffat sig en gidigen allmänbildning, och är flitiga besökare i fängelsebiblioteket.


Abrahamskompendiet – Fader Abraham, Guds vän och trons fader

Abraham är en centralgestalt inom både judendom, kristendom och islam. Detta kompendium vill belysa frågor som t.ex. varför Abraham är en sådan viktig historisk person? Vad innebär begreppet, ”Abrahams välsignelse”? Vem var han egentligen? Ett lättläst och rikt illustrerat kompendium. (Med tonvikt på Ismaels historia, säkert av intresse för personer med muslimsk bakgrund.)

CD-skivor

Audiovision – The calling

SFM har sedan lång tid haft en nära kontakt med hårdrockssångaren Christian Liljegren som tidigare ledde gruppen NARNIA. Den CD som vi nu har i lager heter AUDIOVISION. The calling. Den innehåller starka kristna texter och utmanar lyssnaren till att tjäna Gud med sitt liv.


Alf Lax – Försoning

Alf sjunger om t.ex. försoning som är bättre än hämnd. Han framförde flera av sina låtar på Kumlaanstalten i början 2012.


Narnia – Enter the gate

Den svenska kristna hårdrocksgruppen NARNIA sjunger och spelar ett mycket starkt evangeliskt budskap, som lätt tas emot av de allra flesta interner.

Sänds ut som gåvopaket tillsammans med Metalbibeln.


Äntligen fri (SFM:s Egen CD)

En blandning av sång-musik och andakter. Alf Lax sjunger flera sånger och Svenna Lysgård, samt Ilpo Ahlholm m.fl. Ilpo har själv ett förflutet som f.d. intern och missbrukare. Men idag är han troende och lever ett drogfritt liv, till stor glädje för familjen och övriga vänner.

Pris: 100 kr


Avslappnings- och meditationsskiva

Göran Hedetorn spelar piano och talar lugnande om andning och meditation.För Ande kropp och själ.

Pris: Kostnadsfri

Böcker

Bikerbibeln

är mycket populär bland de intagna, här finns häftiga bilder och berättelser från MC-folk både i Sverige och Europa med flera nätverksadresser. Starka vittnesbörd om vad tron på Gud har fått beyda och hur livet förvandlats i possetiv riktning.Bikerchurch kan nås via www.bikerchurch.nu. Biblar kan beställas direkt via www.bible-for-the-nations.com

Pris: 50 kr


Metalbibeln

innehåller Nya Testamentet, samt vittnesbörd från många kristna hårdrocksgrupper. Många interner lyssnar med förkärlek till hårdrocksmusik och det är därmed inte så stor sak att öppna Metalbibeln och läsa om olika hårdrocksgrupper och deras berättelser. Steget att bläddra vidare och läsa om Jesus är enkelt och lite spännande. Kan dom så kan väl jag ge det en chans, kan vara en möjlig respons.

Pris: 50 kr


En sista önskan

Ett möte med de dödsdömda fångarna på ”death row”. Läs om det ökända fängelset och om mötet med två män i denna unika och känsloladdade bok.

Pris: 20 kr


Liten bönbok för cellen

innehåller korta konkreta böner och bibelhänvisningar som stämmer överens med en del av internernas brottningskamp och olika behov.Här finns även en hel del roliga streckgubbar ritade av konstnären och fängelsepastorn; Lennart Nilsson/Helsingborg.

Pris: 20 kr


Tvångströjan

Tore Kratz gripande självbiografi. Mannen som var en av Sveriges mest berycktade fängelsekunder under 50-60-talet, satt 18 år sammanlagt, och är vida omtalad för alla sina rymningar.Han berättar naket om sin svåra uppväxttid och livet på ”kåken”. Men även om den totala vändpunkten då Guds frid kunde nå fram till honom.

SFM ger ut denna bok som engångsgåva både till interner och olika gåvogivare.

Beställa kompendier

50kr/st

Kan beställas via vanligt brev:
Svenska Fängelsemissionen
Nygatan 22
46230 Vänersborg.

Alternativt via e-mail:
alexandersson.samuel@gmail.com

Kostnadsfritt för interner.
Ord. pris för privatpersoner

Affisch

Uppmuntransaffisch

SFM har tagit fram en ”uppmuntransaffisch” riktad till alla besöksgrupper i landet. Ni som vill kunna ta hem denna lilla hälsning kan ladda ner den här.
Ladda ner >